Docentenpagina

Welkom op de docentenpagina. Op deze pagina vind je aanvullende informatie, handige links en extra videomateriaal voor de lessenserie Planeet in Actie.

Les 1 – handige links

 

Justdiggit maakt droog land weer groen door boeren te inspireren en activeren om te vergroenen. JustDiggit staat voor een positieve boodschap en is een toonbeeld van innovatie en “Make it happen”-mentaliteit. Klik HIER voor meer informatie.

 

Fairphone is een Nederlandse onderneming die het doel heeft om een zo eerlijk mogelijk mobiele telefoon te produceren. Het is een ontzettend tof en innovatief concept. Win ondersteunen het van harte. Klik HIER als je meer wilt weten over Fairphone.

 

In voedselbossen wordt landbouw met natuur gecombineerd voor een duurzame voedselproductie. Het is een biodivers systeem dat ook nog eens voor voedselproductie zorgt. Klik HIER als je meer wilt weten over voedselbossen.

 

Les 2

Tekst

Les 3

In de week van les 3 ga je met de klas voorbereiden op de afsluitende “Planeet Pitches”. Je deelt het document over de pitches uit en leest dit samen met de klas.

Je hebt hierbij twee einddoelen.

1. De klas is geinspireerd om een toffe Pitch neer te zetten.

2. Iedereen snapt wat een pitch is en hoe ze een goede pitch neer kunnen zetten.

Hiernaast vind je twee filmpjes om deze mini-les over pitchen te ondersteunen.

De eerste (over de maan) is een goed voorbeeld van een korte en volledige uitleg. In het andere filmpje wordt kort uitleg gegeven over de Planeet Pitch.

Les 4

 

tekst

 

Planeet in Actie is over.. WAT NU?!

We dagen alle scholen uit om met de hele klas een nieuw project te bedenken en uit te voeren.

De klas met het beste project krijgt aan het eind van het schooljaar een tof en duurzaam cadeau van JustDiggit.

Schep je mee?
Stuur voor 1 juni 2020 beeld en/of videomateriaal over het project en een korte beschrijving van je project (max. half A4). Vervolgens beoordeelt de jury van JustDiggit en Planeet in Actie de projecten op basis van creativiteit, inzet, persoonlijke ontwikkeling en impact op de sociale en natuurlijke omgeving. Eind juni kiezen we uit alle ingezonden projecten een winnaar.

Wil je bijdragen?

Wil je iets doneren of op een andere manier bijdragen aan Planeet in Actie? Neem dan contact op met ons via email of Whatsapp.

Ter indicatie: de meeste scholen doneren €100 per klas.