Over ons

Planeet in Actie is een jong, pragmatisch en gedreven educatieteam. Ons uitgangspunt is dat we geloven dat iedereen de mogelijkheid in zich heeft om een positief verschil te maken in de wereld.

Wij staan voor:

  • Be the change you wish to see in the world.
  • Think global, act local.
  • Gemeenschappen zijn de motor van verandering.

Het team van Planeet in Actie bestaat voornamelijk uit actiegerichte vrijwilligers die willen bijdragen door te doen. Dit betekent: lesgeven, het initiatief Planeet in Actie verder helpen en jongeren inspireren om op een positieve manier in actie te komen in hun omgeving.

Wil je Planeet in Actie ondersteunen als vrijwilliger of gastdocent?

Jan Hoetmer (35 jaar)

Jan Hoetmer (35 jaar)

HBO PABO en HBO HRM


Werk

Ik ben basisschooldocent. Daarnaast geef ik trainingen en coach ik mensen om het maximale uit hun leven te halen.

Waarom Planeet in Actie
Ik ben oprichter en docent bij Planeet in Actie. Ik ben dit initiatief gestart, omdat ik geloof dat als we de huidige generatie op de juiste manier opleiden we binnen één generatie alle wereldproblematiek opgelost hebben.

Danielle van Rijn (30 jaar)

Danielle van Rijn (30 jaar)

HBO PABO


Werk

Ik ben docent op een bassischool. Daarnaast coach ik jongeren bij het programma InsideOut om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, schrijf ik onderwijsmethodes en train ik leerkrachten.

Waarom Planeet in Actie
Ik ontwikkel het onderwijs bij Planeet in Actie, omdat ik het belangrijk vind jongeren te leren hoe juist met de planeet om te gaan, zodat we er met zijn allen zo lang mogelijk gebruik van mogen maken. “Met elkaar zorgen voor een betere en schonere wereld”, dat is mijn missie.

Dion Douwsma (27 jaar)

Dion Douwsma (27 jaar)

Bachelor Entrepreneurship & Retail Management


Werk

Ik help teams binnen startup en corporate organisaties met innovatie trajecten.

Waarom Planeet in Actie
Momenteel help ik het team van Planeet in Actie met het vormen van nieuwe plannen en strategieën voor 2021. Daarnaast ben ik actief als gastdocent. Dit doe ik omdat ik geloof dat onze jongste generaties een sleutelrol hebben in het vormgeven onze toekomst.

Fee Sietsma (25 jaar)

Fee Sietsma (25 jaar)

Universitaire Pabo


Werk

Ik werk als invalleerkracht in het basisonderwijs bij Excellentflex in Amsterdam.

Waarom Planeet in Actie
Ik ben gastdocent bij Planeet in Actie. Ik ben hierbij betrokken omdat ik graag zorg draag voor de wereld en deze zorgzaamheid wil overdragen aan de nieuwe generatie. Laten we zorgen dat we nog generaties lang kunnen genieten van onze prachtige planeet.

Andrea Forzoni (35 jaar)

Andrea Forzoni (35 jaar)

PhD Aardwetenschappen


Werk

Bij onderzoeksinstituut Deltares zet ik me in voor duurzaam beheer van grondwater, ontwikkeling van bodemenergie en opzetten van bottom-up initiatieven rondom duurzaamheid en mentale gezondheid.

Waarom Planeet in Actie
Ik vind het belangrijk dat we onze planeet met nieuwsgierigheid, dankbaarheid en verantwoordelijkheid gaan begrijpen en beheren. Hiervoor zijn inclusieve, speelse en ondernemende gemeenschappen nodig. Daarom wil ik kinderen en tieners inspireren en begeleiden om, samen, lokale acties te ondernemen die aan de globale missies bijdragen.

Lieke Nijdam (32 jaar)

Lieke Nijdam (32 jaar)

Master Kinder & Jeugdpsychologie, Marketing Manager (NIMA), Behavior Design Academy


Werk

Ik ben werkzaam als campagne marketeer bij iChoosr. Het leukste aan mijn werk is dat ik mij mag verdiepen in mensen en hun gedrag en hoe je daar op kan inspelen.

Waarom Planeet in Actie
Voor Planeet in Actie onderzoek ik momenteel hoe we nog meer scholen kunnen enthousiasmeren voor de lessenreeks. Hoe meer scholen deelnemen, hoe meer kinderen (en ouders) we kunnen inspireren om zo met elkaar een duurzamere wereld te creëren. En daar krijg ik energie van!

Margreet van Marle (31 jaar)

Margreet van Marle (31 jaar)

WO Hydrologie en PhD Bosbranden en Klimaatverandering


Werk

Ik werk bij kennis instituut Deltares. Daar houd ik mij bezig met onderzoeksvragen naar de effecten van klimaatverandering op natuurlijke bedreigingen en hoe deze bedreigingen vervolgens ons leven beïnvloeden.

Waarom Planeet in Actie
Ik wil graag laten zien hoe mooi de wereld is en hoe we daar veilig en gezond kunnen leven. Ik wil met de leerlingen stil staan bij de keuzes die we maken en hoop hen daarmee bewust te maken van hoe ons gedrag onze omgeving beïnvloedt. Daarnaast inspireer ik ze om naar buiten te gaan, te verwonderen en te genieten van wat je ziet.

Marthe Derkzen (34 jaar)

Marthe Derkzen (34 jaar)

Sociale geografie


Werk

Onderzoeker en docent Gezondheid & Maatschappij bij de Wageningen Universiteit

Waarom Planeet in Actie
Ik ben gastdocent bij Planeet in Actie omdat ik plezier haal uit positieve actie voor onze planeet: Samen maken we het verschil!

Merel Gerritse (28 jaar)

Merel Gerritse (28 jaar)

Biologisch-dynamische landbouw / HBO HRM


Werk

Ik werk op een ecologische tuinderij in Nijmegen en via mijn onderneming de Kruisbestuivers geef ik natuureducatie-lessen op tuinen aan kinderen.

Waarom Planeet in Actie
De wereld veranderen begint bij jezelf. Met Planeet in Actie zet ik mij in voor een groenere wereld door samen met de jonge generatie te leren en te ondernemen. Doe jij ook mee?

Remko Robijn (36 jaar)

Remko Robijn (36 jaar)

Leerkracht primair onderwijs


Werk

Ik ben leerkracht en cultuurcoördinator op Daltonschool de IJsbreker in Amsterdam.

Waarom Planeet in Actie
Ik geef de lessenserie van Planeet in Actie op verschillende scholen in Nederland. Dit doe ik omdat ik ervan overtuigd ben dat ik, samen met de kinderen, het verschil kan maken voor een gezondere planeet. Of het verschil nou klein of groot is, voor mij is het altijd betekenisvol.

Ronald de Haan (32 jaar)

Ronald de Haan (32 jaar)

PhD Theoretische Informatica


Werk

Ik werk als onderzoeker en docent aan de Universiteit van Amsterdam, en geef les in de opleidingen Logica en Kunstmatige Intelligentie.

Waarom Planeet in Actie
Ik bied ondersteuning bij het ontwerpen en onderhouden van de website. Ik vind Planeet in Actie een geweldig initiatief, en ik vind het erg leuk dat ik met mijn kennis van websites een steentje bij kan dragen.

Partners:


Just Diggit

 
Flex Onderwijs
Nemesis
Duzadorp

Stichting Planeet in Actie. KVK: 78311624. Gevestigd in: Utrecht.

Bankrekening: NL56 BUNQ 2047 0258 50

Gebruik van bovenstaande tekst(en) mag uiteraard na toestemming.
© 2021 Leerbox Uitstekend.

Contact: